Hlavní obsah
Článek

Chris Rock dostal na Oscarech facáka od Willa Smithe (55) a svět nemluví o ničem jiném. Vyhrocené situaci předcházelo rýpnutí do Smithovy manželky Jady Pinkett Smith (52), ale není to zdaleka poprvé, co se do ní nebo do Smithe Rock obul.

Mezi herci to vřelo už minimálně pět let. Když Rock v roce 2016 moderoval Oscary, v úvodním monologu, který zasvětil diverzitě, popíchnul Jadu, která údajně bojkotovala akci, protože jejího muže nenominovali za snímek Diagnóza: Šampión. Chris to ale viděl jinak.

„Jada tu dnes není, nepřijde, bojkotuje Oscary asi stejně jako já bojkotuju kalhotky Rihanny. Prostě jsem nebyl pozván,“ rýpnul si do herečky.

Smithovi jeho poznámku tehdy nechali bez komentáře, ale nebylo to naposledy, co je Rock provokoval.

O dva roky později ho zaujalo veřejné vyznání Willa, když přál své exmanželce Sheree Zampino, s níž má nejstaršího syna Treye, k narozeninám.

„Všechno nejlepší Sheree, miluji tě,“ napsal tehdy Smith a připojil hashtag „nejlepší máma na světě“. To Chrise Rocka zjevně zaujalo.

„Páni, máš hodně tolerantní ženu,“ komentoval kolegův příspěvek, v němž pochopitelně narážel na Jadu, Willovu současnou manželku.

„Žádné hejtování,“ odpověděla mu na provokaci Zampino. Komentáře tehdy vzbudily hodně pozornosti, ale nikdo rozhodně netušil, jakou budou mít jednou dohru.

„Jado, nemůžu se dočkat, až vyjde G.I. Jane 2,“ neodpustil si Rock na letošním ceremoniálu směrem k Pinkett Smith, která trpí alopecií, a proto má holou hlavu.

Co následovalo, se nejspíš zapíše do historie jako jeden z největších skandálů na Oscarech. Smithovo gesto slavní vesměs odsuzují a herec, který později získal svého prvního Oscara, se za něj během děkovné řeči omluvil Akademii a přítomným. Rockovi nicméně omluvu nevěnoval, alespoň ne veřejně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám