Hlavní obsah
Článek

O nejvíc diskutovaný moment letošního předávání Oscarů se postaral herec Will Smith (55). Ve chvíli, kdy si komik Chris Rock začal na pódiu utahovat z holé hlavy Smithovy manželky Jady Pinkett Smith, která trpí alopecií, herec vstal, došel na pódium a komikovi vrazil facku. Teď se na něj valí drsná kritika.

Smithovi kolegové, kteří se rozhodli situaci okomentovat veřejně, mluví o útoku a násilí a gesto odsuzují.

„Zdá se, že plán Willa Smithe přimět komika a svět, aby si z něj nedělali legraci, nevyjde. Rodina Williamsových musí zuřit. Je to čistý narcismus,“ píše režisér a scenárista Judd Apatow v narážce na Smithovu roli v životopisném dramatu o sestrách Williamsových. Právě za tu následně získal Oscara.

Někteří fanoušci se ozvali se slovy porozumění (vůči Smithovi). „Mohl ho zabít. Byl to čistý nekontrolovaný hněv a násilí. Za poslední tři dekády o sobě (Smithovi - pozn.) slyšeli milion vtipů. Nejsou v Hollywoodu a v komediích nováčci. Neovládl se,“ odpověděl Apatow.

Své k tomu řekla i komička Kathy Griffin. Podle ní bylo gesto nebezpečné v tom, že může z takového chování vůči komikům udělat normu. „Teď abychom se báli, kdo bude v klubech a divadlech dalším Willem Smithem,“ míní.

Herečka Maria Shriver připomněla Smithova slova, že chce být ztělesněním lásky. „Ale láska není násilí. Láska není to, co předvedl na pódiu před celým světem.“

Během děkovné řeči padla z úst Willa Smithe omluva. Tu však směřoval k Akademii a kolegům v sále, ne k Rockovi.

Bylo gesto Willa Smithe opodstatněné?
Ano
86,9 %
Ne
13,1 %
Celkem hlasovalo 47493 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám