Hlavní obsah
Článek

Doposud bylo velkou záhadou, proč se pohřeb Radoslava Brzobohatého (†79) uskuteční až devět dní po jeho smrti. Nyní se zdá, že důvodem nezvyklé časové proluky je jednak náročná organizace pietní akce a zároveň se očekává účast hercovy dlouholeté přítelkyně Olgy Blechové-Matuškové (64). Vdova po zesnulém zpěvákovi Waldemaru Matuškovi (†76) by se ráda přijela s Brzobohatým také rozloučit. Jelikož ale žije na Floridě, tak se pochopitelně nemůže rozhodnout z hodiny na hodinu.

„Chtěla by přiletět, protože se s Radoslavem ona a Waldemar několik let kamarádili,“ řekl deníku Aha! blízký zdroj z rodiny Brzobohatých.

V roce 1968 spolu Brzobohatý a Matuška hráli v trezorovém snímku Všichni dobří rodáci. O dva roky později byl právě Matuška hostem na hercově svatbě s Jiřinou Bohdalovou.

Radoslav Brzobohatý zemřel 12. září den před svými osmdesátými narozeninami. Příčinou byla cévní příhoda. Poslední rozloučení s českou hereckou legendou se uskuteční v pátek ve dvanáct hodin v pražských Strašnicích. Ještě předtím dopoledne proběhne pietní akt za účasti rodiny a nejbližších v Divadle Radka Brzobohatého.

Reklama

Další články

Načítám