Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dny v době lockdownu bývají dlouhé, své o tom ví i oblíbený moderátor Vojtěch Bernatský (49), který je tráví doma společně s manželkou a dvěma dětmi. Zrelaxovat a přijít na nové myšlenky proto chodí na společné procházky.

Vojta je velký sportovec. V loňském roce se například zapojil do výzvy, jejímž cílem bylo v domácím prostředí v době lockdownu uběhnout 1 kilometr. Aktuálně si krátí dlouhé chvíle společnými procházkami v přírodě s manželkou a dětmi. Když už jsou doma, hromadí mnohem víc odpadu než v době předcovidové. Ale snaží se, aby životní prostředí zatížili co nejméně.

„No, snažíme se. Já mám doma přezdívku pan Smítko, protože uklízím hlavně po křečkovi a králíkovi, ale i po dětech sbírám a sbírám všechno z podlahy. Manželka je rozená ekoložka, takže třídíme a třídíme,“ řekl Super.cz Bernatský.

Vojta Bernatský je velký ekolog.

Sympatického sporťáka inspiruje i jeho půvabná maminka žijící ve Švédsku, která často zkouší běh kombinovaný s prospěšným sbíráním odpadků v přírodě. „Ve Švédsku, kde žije, zaznamenala zálohový systém a při procházkách lesem k moři si vylepšuje s přítelem fyzičku, ale taky čistí od těch zbylých a nevrácených petek a plechovek les, a tím pádem si přijde i na nějakou tu kačku na kafe nebo něco dobrýho. V téhle době, kdy můžeme vlastně jen za humna, je to podle mě ideální možnost, jak si vyčistit okolí, a navodit si tak moc hezkej pocit,“ dodal Bernatský, který se doma samozřejmě nevěnuje jen úklidu.

Společně s manželkou a dětmi často také zpívají, hrají různé hry, tančí a natáčejí vtipná videa na sociální sítě. Vojtěch ale nezahálí ani v pracovní oblasti. V době covidu se z něj stal také spisovatel. Aktuálně pracuje již na své třetí knize, ve které se s humorem sobě vlastním věnuje historkám z této podivné doby a karantény.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám