Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a manažer Divadla Járy Cimrmana Václav Kotek (†66) byl dle informací Blesku ve čtvrtek nalezen mrtev ve svém domě na Karlštejně. V domě tatínka herce Vojty Kotka (36) podle sousedů zasahovala i kriminální policie. Tělo bylo údajně nalezeno pod schody, ze kterých měl spadnout. Příčina smrti je však prozatím v šetření.

„Vyjížděli jsme k úmrtí muže. Byla nařízena soudní pitva, na jejíž výsledky se čeká. Předběžně bylo vyloučeno cizí zavinění,“ řekla mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Příčinu smrti potvrdil webu TN.cz Zdeněk Svěrák: „Zprávu mi potvrdil jeho syn Vojta. Jeho tatínek se nešťastně zřítil ze schodů ve svém domě a zlomil si vaz.“

Ani Kotkovi kolegové do poslední chvíle prý nic nevěděli. "Měl se u mě dnes dopoledne zastavit, měl mi vrátit nějaké kresby na výstavu. Ale nedorazil, ani nezavolal. Netuším, co se děje," svěřil Blesku Jaroslav Weigel.

Kotek si zahrál ve dvanácti hrách Divadla Járy Cimrmana, včetně legendární Vyšetřování ztráty třídní knihy. Objevil se například i ve filmech Nejistá sezona a Rozpuštěný a vypuštěný.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám