Hlavní obsah
Článek

Andrea Sedláčková představuje nový snímek Dívka za zrcadlem, ve kterém se po deseti letech opět potkávají Tatiana Vilhelmová (45) a Oldřich Kaiser (68) coby ústřední dvojice filmů o Renatě Soukupové. Kromě nich se ve snímku objeví i nové postavy jako Eva Josefíková (34) nebo partner Vilhelmové Vojta Dyk (38).

Diváci Renatu v podání Vilhelmové poprvé potkali před 14 lety ve filmu Můj otec a ostatní muži. Následně se v režii Andrey Sedláčkové objevila ve snímcích Krásný čas (2006) a Opravdová láska (2007). Vrací se tak po desetileté pauze.

„Je to už čtrnáct let, co Renatu známe. Od té doby toho zažila spoustu. Přestěhovala se, vystřídala několik partnerů, narodilo se jí dítě a ukotvila se s Oldou Kaiserem alias Ivanem Holým, ale jak diváci uvidí, není to optimální. Myslím si, že už je to dospělá žena,“ popisuje svou postavu Vilhelmová. „Když mi Andrea zavolala, že by chtěla točit Dívku za zrcadlem, byla jsem zvědavá, kam se Renata posunula. Jsem ráda, že nyní je ta postava vyspělejší a řeší závažnější problémy a všechny příchody a odchody v jejím životě jsou fatálnější,“ dodala.

Kaiser k filmu a své postavě Ivana Holého (s nadsázkou) dodává: „Spolupracuje se nám bezvadně. Díky té sérii se s Tatianou známe dobře a velmi dlouho. Asi mohu prozradit, že mého soka v lásce hraje Vojta Dyk, takže mám pocit, jako bychom ani nehráli a bylo to doopravdy.“

Příběh Renaty Soukupové odstartoval rokem 1988, a od počátku tak série zachycuje osobní vývoj hrdinky, stejně jako vývoj společnosti.

„Hned jak jsem začala psát scénář, věděla jsem, že chci, aby to byl film o natáčení filmu, o lásce, která se rozpadá, a aby to byl příběh, kde bude hodně paralel a zrcadlových situací. Renatu jsme opustili jako spisovatelku a novinářku, která na rozdíl od svého partnera toužila po dítěti. Nyní je z Renaty režisérka a s Ivanem mají desetiletou holčičku a také vážnou partnerskou krizi,“ říká režisérka.

Druhou rovinou scénáře je příběh rodičů hlavní hrdinky. Tu tentokrát tolik nezajímá příběh jejího otce, ale chce zjistit, proč ji jako malou opustila její matka. Chce zjistit pravdu o svých rodičích. Brzy se začne bát, že její život by se až nápadně mohl podobat tomu rodičovskému. V natáčeném filmu brojí proti lži, přitom v realitě sama kupí jednu lež za druhou.

Reklama

Další články

Načítám