Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Legendární zpěvák ožil nejen ve filmu Bohemian Rhapsody, kde Freddieho Mercuryho (†45) dokonale ztvárnil Rami Malek. Už pětkrát se objevil v show Tvoje tvář má známý hlas.

V celých dějinách populární hudby se najde jen málo interpretů s tak výrazným vizuálem a gesty jako Freddie Mercury. Pro soutěžící nebylo jednoduché se do něj převtělit. Umělé zuby a knír totiž Freddieho ještě nedělají.

Českou premiéru měl frontman kapely Queen v podání Davida Krause (44). Ten zazpíval I Want to Break Free. S legendární písní, v jejímž klipu se Freddie předvedl v ženském převleku, byl David druhý.

Za českého Freddieho by se dal označit David Gránský (32), který se v jeho kůži ocitl hned dvakrát. V druhé řade zpíval Bohemian Rhapsody, ve čtvrté doprovodil Jitku Boho (32) při duetu Barcelona. Ta tehdy ztvárnila operní pěvkyni Montserrat Caballé a zvítězila.

Aneta Krejčíková (32) v úvodu čtvrté řady zazářila s písní The Show Must Go On. Tehdy ovšem spíše než jako Freddie vypadala jako střihoruký Edward. Aneta ale vycházela z předlohy, která s tímto songem souvisela.

V posledním kole se Freddiem stal Vojta Drahokoupil (28). Při zkoušení písně We Are The Champions se ale filmem Bohemian Rhapsody inspirovat nemohl. V kinech měl totiž premiéru až poté, co byl tento díl Tváře natočený. Jeho verze měla do originálu daleko. Na Facebooku se objevil komentář, že jeho knír připomíná spíše Vlastu Buriana.

Kdo byl ve Tváři jako Freddie Mercury nejlepší?
David Kraus (I Want to Break Free)
80,2 %
David Gránský (Bohemian Rhapsody)
9,1 %
David Gránský (Barcelona)
2,7 %
Aneta Krejčíková (The Show Must Go On)
5,1 %
Vojta Drahokoupil (We Are The Champions)
2,9 %
Celkem hlasovalo 782 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám