Hlavní obsah
Článek

Herec Miroslav Vladyka (64) je nadšený cyklista. Na kole jezdí i po Praze. "Většinou se tak dopravuju i do divadel, kde hraji," říká. A jak to má s přilbou, jejíž nošení doporučuje i rozhodnutí Nejvyššího soudu? "Když ji nezapomenu, tak ji nosím," řekl Super.cz.

Zapomínáním ovšem představitel učitele Karfíka z legendárního seriálu My všichni školou povinní hodně riskuje. Podle statistik Ministerstva dopravy ročně způsobí dopravní nehodu téměř dva tisíce cyklistů, ke čtyřiceti jich umírá. "Já žádný úraz neměl," brání se Vladyka. "Věnuji se hodně sportům. Občas si nabiju hubu, ale jen malinko," protiřečí si.

Miroslav Vladyka by zřejmě bez adrenalinu nemohl být. "Kromě kola jezdím také na motorce, na snowboardu, na běžkách, na skialpech.Taky jsem letěl na křídle, lezl po skalách, pravidelně sjíždím divokou vodu," vypočítal. "Bez adrenalinu by se mi žilo blbě. Ale nechci, aby strach převážil nad radostí," říká.

Díky pravidelnému sportování se cítí v daleko lepší kondici než řada jeho mladších kolegů. "Bohužel se teď mezi mladými moc nesportuje, spíš se chodí po hospůdkách. Já se jich také nevzdávám, ale pivo chutná daleko lépe po pořádné projížďce na kole," soudí Vladyka.

Momentálně se Vladyka pohybuje zejména na divadelních prknech. V natáčení má pauzu. "Jen jsem nedávno točil Videostop pro TV Barrandov," uvedl. Teď si užívám, říká herec, jehož před pár lety opustila manželka s dětmi a našel si novou lásku v podobě podnikatelky Laďky Lichtentenbergové.

Související témata:
Vladyka Miroslav

Reklama

Další články

Načítám