Hlavní obsah
Článek

Na pohled slušný, vzdělaný, sympatický mladík se umí šikovně naladit na toho, s kým mluví, a omotat si ho kolem prstu. Vypadalo to, že začínající spisovatel a scenárista Jakub Štěpánek si šarmem všechny podmaní. Teď mu ale hlavně divačky Ulice spílají do slizouna a úlisného rozvraceče vztahů.

„Když jsem začínal loni od září natáčet a ty díly se vysílaly v lednu, tak jsem měl ještě pozitivní zpětnou vazbu na postavu. Ačkoliv tam byl otazník: co to asi bude? Teď se z toho vyklubal psychopat,“ přiznal Super.cz Jan Mansfeld (31), který Jakuba hraje. Napětí houstne.

Vnímá negaci od diváků, ovšem na soukromém profilu mu píšou pozitivní věci. „Diváci mi píši převážně pochvalné zprávy, že roli hraji přesvědčivě. Taková zpětná vazba mě moc těší! Ale třeba kamarádi z Českých Budějovic mi už zakládají osobní ochranku, žertují, že je strašný, co tam ten Jakub provádí.“

Vloudil se totiž do rodiny Marečkových pod záminkou konzultace kriminálního seriálu, který píše. Svým šarmem všechny okouzlil a získal si i zpočátku netečnou Karlu, kriminalistku a mámu dvou dětí na mateřské. Ta s ním začala podvádět manžela. Teď se jí Jakub svým chováním zprotivil. On z toho šílí, žárlí a užírá se, začal pít.

Nabízí se otázka, jestli se herec někdy naboural někomu do vztahu. „Ne, ne, já takovej nejsem. Žiju velice spořádaný život. Měl jsem několik vztahů, ale vždycky nějak začaly, nějak skončily. Nikdy jsem nikomu nelezl do zelí,“ řekl Super.cz Mansfeld.

Ten je naopak šest let šťastně zadaný. Přítelkyně Dagmar Kopečková, spolužačka z JAMU, je také herečkou. Co svatba nebo potomek? „Jsme rádi, že máme kariérní růst a vyvíjíme se. Samozřejmě, kdyby něco přišlo, tak se tomu nebráníme, ale nic neplánujeme, užíváme si.“

Honza přičichl v pubertě k divadlu, chodil do dramaťáku, ale odmaturoval na ekonomce, pak šel na vysokou na humanitní studia v Českých Budějovicích, odkud pochází. Školu nedokončil a zkoušel to na pražské DAMU i JAMU v Brně, kam se dostal.

Má o tři roky mladší, velmi akční sestru Lucii, která pracuje v mateřské škole, dodělává si pedagogickou fakultu a zabývá se nutriční terapií a také působí jako fitness trenérka. „Já jsem její hlavní klient a objekt zájmu,“ tvrdí Honza se smíchem, když se ho ptáme na jeho ultra štíhlou postavu.

Prý si s chutí zpívá v autě. „Hodně. Máme kapelu OKno, kterou jsme založili se spolužáky z JAMU. Furt fungujeme ve čtyřech, takový boy band. Hrajeme naše písničky, pop, pop rock, hodně založené na čtyřech hlasech. Všichni jsme frontmani,“ řekl Super.cz.

Reklama

Další články

Načítám