Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V minisérii Iveta si nejdůležitějšího partnera Ivety Bartošové, hudebníka Ladislava Štaidla, s nímž měla jediného syna Artura, zahrál Ondřej Brzobohatý. Ten k třídílné sérii složil i hudbu. Co je však pozoruhodné, jak si byli oba muzikanti podobní. Herec ho má dokonce „nastudovaného“ do té míry, že ho v dětství bral za strejdu.

„Ano, ta patka a přimhouření očí. Mám i stejnou širokou tvář, buldočí předkus,“ řekl Super.cz se smíchem Ondřej Brzobohatý (39) na večírku po slavnostní projekci. „Pro mě byl strejda z dětství, protože my jsme se jako rodiny navštěvovali a měli se rádi.“

Tvůrce, kteří herce pro postavu a typické noblesní chování Štaidla (†75) hledali velmi dlouho, inspiroval hranatějším obličejem a určitými westernovými rysy, stejnými jako měl on. Přesvědčivé podobě pomohla i typická, vzorně ulízaná patka.

Zajímavé je, jaký měl ke skladateli, kytaristovi a zpěvákovi Ondřej vztah. „Já ho vnímal hodně osobně. O to víc mě nabídka vystrašila i potěšila! Pochopitelně jsem ho bral z hlediska dítěte, takže jsem si nepamatoval všechna Láďova gesta. Ta jsem studoval až při vzniku Ivety.“

Minisérie Iveta se připravovala pět let, ještě za života Ladislava Štaidla, který loni posledního ledna podlehl komplikacím spojeným s covidem. Brzobohatý se snažil ve finále, kdy došlo k natáčení, aby jeho výkon fungoval a nevyzněl jako nějaká parodie.

Herec a muzikant nám prozradil, že ho velmi potěšila spolupráce s režisérem Michalem Samirem. „Jsem nadšený, jak je to natočené, je v tom cítit obrovské filmařské řemeslo.“

Potvrdil také, že Štaidl zaregistroval Ivetu Bartošovou velice brzo. Když začínala s Petrem Sepešim (†25), věděl, že se jedná o výjimečnou zpěvačku s obrovským talentem a nádherným hlasem.

„Myslím si, že Mike, jako režisér, jasně naznačil Láďův čistě profesní zájem na začátku její kariéry. Skutečně v ní cítil obrovský potenciál a chtěl z ní udělat hvězdu. To se mu podle mě podařilo,“ řekl Super.cz Ondřej Brzobohatý.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám