Hlavní obsah
Článek

Když se jedna z hlavních postav seriálu ocitla mimo domov, na ulici, hlavním parťákem, co se vyzná, byl bezďák Arnošt. Ten si získal u diváků Ulice velkou popularitu. A dnes večer se opět vynoří na scéně.

Roli bezdomovce Arnošta si s chutí zahrál Dušan Sitek (67). Když na ni kývnul, netušil, že bude mít takový úspěch. „Jak jsem se coby Arnošt věčně pohyboval s krabicovým vínem, tak na mě ženské v obchodě volaly, že krabicák je na druhé straně,“ řekl Super.cz.

Od té doby uplynulo spoustu děje a jeho kamarád Luboš Mareček (Rosťa Novák) se znovu žení se svou bývalou manželkou. Arnošta, který od té doby šel do sebe, bude mít za svědka. Předtím si ještě chtějí chlapi užít rozlučku se svobodou.

Herec má naopak životní štěstí na manželku, se kterou je desítky let. I když se s ní dal dohromady dost kuriózně. Hrál v gottwaldovském divadle a jednou viděl přijíždět ředitele, vedle kterého seděla krásná žena. Ukázalo se, že jde o jeho dceru Jiřinu Slavíkovou.

„Paní lékařka po mně taky hodila oko, myslela si, že jsem Kanyza. Pozval jsem ji na koncert, pak na myslivecký ples. Ona bydlela v divadle s tatínkem,“ vypráví nám Sitek, jak se sblížili. „To bylo v lednu, já mu řekl, jestli by ji se mnou pustil na ples. A když už jsem tady, mohl bych vás požádat o její ruku. Vypadni, byla odpověď. A v dubnu jsme se brali.“

Ve Zlíně prožil 25 let s krásnými divadelními rolemi, jeho paní pracovala v nemocnici jako lékařka anestezioložka. Měl dokonce koupený i hrob v lesním hřbitově. Přesto vyslyšel nabídku Petra Kracíka, ředitele Divadla pod Palmovkou. Odstěhoval se do Prahy a jeho žena ještě zůstala čtyři roky, aby z platu doktorky podporovala mladší dceru, studentku DAMU.

Na rozdíl od seriálového Arnošta má tedy Dušan Sitek pěknou rodinu. Starší dcera Kateřina (42), právnička, se provdala a žije v Praze. Tatínkovi usnadnila život v hlavním městě, sehnala mu byt. Do stejného domu se pak, o patro níž, přistěhovala i mladší Kristýna Sitková (34), herečka v Kladně.

To už ale její maminka mohla opustit práci ve Zlíně a odstěhovat se za manželem. Dnes bydlí v prostorném bytě s terasou, vedle starší dcery, takže jí mohou pomáhat se synem Patrikem (13). Zatím jediný vnuk miluje dědečkovu svíčkovou, Dušan Sitek je totiž famózní kuchař.

Reklama

Další články

Načítám