Hlavní obsah
Článek

I když narozeniny bude mít až 2. května, nejmilejší dárek k osmdesátinám si už frontman kapely Olympic nadělil včera. Na křtu nové desky Asi se mi nebude chtít a následné oslavě nechyběly ani životně důležité ženy Petra Jandy (81).

Na albu je také písnička, v níž stále energií sršící rocker zpívá: „Jsem mladej kmet, mám osmdesát let, a stejně koukám dopředu, ne zpět.“ A této filozofii nezůstává nic dlužný. V den akce si dal v Modleticích tenis a pak byl celý den na nohou a při křtu ještě hostům zahrál.

Do pražské restaurace ho doprovodila půvabná žena Alice (39) s dcerami Rozárkou a Anežkou. Se třetí manželkou žije už 22 let. „Měli jsme asi dva roky pauzu, ale vzali jsme se před sedmnácti lety. Došlo nám, že jeden bez druhého být nechceme,“ vysvětlil Super.cz.

Rodina mu nedovoluje, aby se moc flákal a lenošil. „Mnozí kolegové mi říkají, že jsem se zbláznil. Jenže oni chřadnou a já ne.“ Prý si všímá, že dnes není nic neobvyklého zakládat rodinu v pozdním věku. Jaké má vysvětlení? „Mladé holky chtějí děti a chlapi se jim přizpůsobí,“ řekl nám.

Na křtu byla také druhá Jandova žena, reportérka Martina Jandová (53), s níž má Janda dceru Elišku (29), kterou předloni odvedl k oltáři.

Nejdůležitější ženou, která stojí po boku lídra Olympiku nejdéle, je však prvorozená Marta (48), provdaná Verner. Měla být na akci mimo Prahu, ale konání se posunulo až na dnešek.

Zpěvačka váhala, jestli má přijít, když s ní organizátoři už nepočítají. „Jak jsem se dověděla, kdo tu všechno bude, tak jsem si řekla, proč ne. Bydlím kousek, skočila jsem do tramvaje a dorazila.“

Jaký dárek tatínkovi chystají, nechtěla prozradit, jen to, že je hodně pracný a makají na něm od prosince. Nejstarší Jandova dcera si váží toho, že po tátovi podědila talent pro muziku a lásku k lidem. „Jsme pozitivní, rádi se smějeme, máme rádi lidi, hostíme je, spojujeme,“ řekla Super.cz.

Marta se narodila v prvním manželství Petra Jandy. O maminku však brzo přišla, paní Jana, mladší o tři roky než její muž, zemřela v 56 letech. Krutý osud postihl rodinu ještě jednou, když deset let po mámě boj se stejnou nemocí prohrál syn Petr (1967-2001).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám