Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Světem se šíří děsivá spící „epidemie“. Všechny rodiče uspí, vzhůru zůstanou jen jejich děti a ti, kteří žádné nemají. Záhadný spánek donutí nejmenší i náctileté bojovat o přežití. Spící město se jmenuje thriller podle stejnojmenné knihy Martina Vopěnky. A není v něm nouze o potomky známých rodičů.

Film, který má 18. srpna slavnostní premiéru, natočil režisér Dan Svátek (45). Do hlavních rolí obsadil i své dva syny čtrnáctiletého Adama (role Kryštofa) a desetiletého Kryštofa (role Samuela). Bráškům jsme položili několik otázek.

Adame, jsi nejstarší ze čtyř filmových sourozenců, jaká jste byla rodina? Jak jste si sedli?

Jako rodině nám to šlo, občas jsme se hádali, ale nakonec jsme se měli rádi. Vídáme se pořád, teď se těšíme, že nás spojí premiéry.

Máš za sebou už nějakou jinou filmovou příležitost?

Jako malý jsem hrál v pár reklamách a kratších filmech. Tohle je zdaleka největší herecká příležitost.

Film se natáčel v jižních Čechách, v oblasti, kterou dobře znáš, v České Kanadě. Oblíbil sis tam nějaké místo?

Je to Zvůle, kde máme chatu. Česká Kanada je krásné místo a znám ji opravdu dobře.

Kryštofe, jaké to bylo filmovat s bráchou? Už jste spolu někdy v něčem hráli?

S tátou jsme kdysi točili upoutávku na knihu Pepy Formánka Mluviti pravdu. Takže tohle je naše první velké natáčení.

Je tatínek přísný režisér, nebo jste měli jako jeho synové větší „pohodičku“?

Táta byl na nás přísný, měli jsme stejné podmínky jako ostatní herci.

Co vaše filmové sestry? Bral bys některou z nich za vlastní?

Já myslím, že ani ne. Jsme kamarádi. Mně stačí moji bráchové. Dík.

Těšíš se na premiéru filmu?

Těším se mega, bude to super. Hlavně se těším na ty lidi, co se budou dívat na film. Byli jsme na předpremiérách, ale tohle bude lepší.

O klucích jsme mluvili i s jejich maminkou, herečkou Vlastinou Svátkovou (39), která film zatím neviděla. Na oba syny je pyšná.

Adam půjde po prázdninách do deváté třídy. „Je ohromně talentovaný na jazyky, tak jsme se domluvili, že by zkusil italský gympl. Chytnul se toho tak, že se začal učit sám italsky přes aplikaci v mobilu,“ řekla Super.cz. „Možná bude studovat mezinárodní vztahy, nebo něco podobného.“ Adam si zahrál s maminkou v několika reklamách.

A mladší Kryštof? „U Kryštofa jsem extra zvědavá, co z něho bude. Je zrychlený, hrál víc než Áďa, i sám v pár reklamách. Má sen vzít karavan a jezdit po světě.“

Reklama

Další články

Načítám