Hlavní obsah
Článek

Městský soud v Brně v úterý zprostil Tomáše Řepku (50) obžaloby ze zanedbání vyživovací povinnosti na syna Markuse, kterého má s bývalou manželkou Vlaďkou Erbovou (42). Bývalý fotbalista zaplatil 27 tisíc korun na dlužných alimentech.

Na výživném ale dlužil celkem 400 tisíc korun. Trestná činnost ovšem zaniká uhrazením poměrné části výživného, a tak Řepka vyvázl bez trestu. To se Vlaďce Erbové moc nelíbilo, a doufá, že se státní zástupce odvolá.

Tomáš Řepka byl zproštěn obžaloby. Co řekli státní zástupce a obhájkyně?

„Asi nemám ani chuť vyjadřovat se podrobně k této věci. Pro mě jako pro mámu je zásadní dělat vše pro to, aby moje děti měly to nejlepší, co jim mohu poskytnout. Evidentně ne každý rodič to tak cítí. Dnešní výsledek je pro mě obtížně pochopitelný a budu doufat, že se státní zástupce odvolá. Nemyslím si, že by děti měly nést následky toho, zda se jejich rodič rozhodne chovat zodpovědně, nebo nezodpovědně,“ řekla Super.cz Erbová.

Bývalý fotbalista byl nedávno odsouzen za zločin zpronevěry a za sbíhající se zločin poškození cizích práv k souhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 2,5 roku. V případě, že by soudce ve věci zanedbání výživy Řepku neosvobodil, mohl by být jeho trest ještě vyšší. Kvůli neplacení alimentů se s Řepkou soudila i jeho první manželka Renáta. Stíhání ale bylo zastaveno.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám