Hlavní obsah
Článek

Kdybychom nevěděli, že šlo o charitativní akci pro onkologicky nemocné děti a jejich rodiny v nouzi, museli bychom se Vlaďky Erbové (42), která se chlubila parádním novým kočárkem, zeptat, jestli je potřetí těhotná. Tedy z legrace jsme to udělali. "Ne, těhotná nejsem, mám dvě krásné zdravé děti a u toho zůstanu," řekla nám Vlaďka.

Tu ostatně dcera Viktorka, která končí 4. třídu, taky na předávání kočárku, který vyzdobili účinkující muzikálu Ať žijí duchové!, doprovodila a podívala se na představení. "Všichni mi říkají, že je mi Viktorka čím dál víc podobná, i když má i moc pěkného tátu, takže by to taky nic nezkazilo," smála se Vlaďka, která má dceru s hokejistou Zdeňkem Bahenským, syna s fotbalistou Tomášem Řepkou (50). "Obě děti jsou jako naše otisky," dodala.

Pak už jsme řešili hlavně charitu, které se Vlaďka věnuje několik let a právě zahajuje nový projekt. "Jde o projekt přes For Baby Mima pomáhá dětem, jehož výtěžek je určen pro konkrétní rodiny s onkologicky nemocnými dětmi, protože moje občanské sdružení Vlaďka dětem spolupracuje s hematologicko-onkologickými odděleními," vysvětlila.

Kočárků, které v rámci tohoto projektu půjdou do dražby, bude celkem pět, i další vyzdobí známí umělci. "Máme případů, kde léčení zatížilo rodinu i finančně, víc, ale konkrétně mohu říct třeba o Tadeáškovi z Ostravy, který před dvěma lety zahájil léčbu. Jeho maminka s ním šla na oddělení v šestém měsíci z ubytovny, kde bydlela s maminkou a starší dcerou. Už sice bydlí, ale v dost sociálních podmínkách. Tak bychom jim rádi pomohli," upřesnila Vlaďka.

Projektu se bude věnovat i o prázdninách, protože na jejich konci by měl vyvrcholit. "Ale na prázdniny se těším, ještě ale vyhodnotím, jak je s dětmi strávím. Asi budeme spíš v Česku, zahraniční dovolenou moc nevidím," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám