Hlavní obsah
Článek

Jednou z tváří aktuálního ročníku kalendáře pro nadaci Archa Chantal je také herec Vojta Kotek (36). A byl rád, že se letos i z finančních důvodů neproměňoval. Bál se totiž, aby ho autor, fotograf Petr Kurečka, nechtěl proměnit v ženu.

„Už se ze mě ženu pokoušeli udělat, ale je to velký problém kvůli mému obočí, které nevypadá žensky, takže to úplně nefunguje,“ smál se. Proměny bez proměn přijal rád. "Proměna proběhla v posledním roce v nás. Ve společnosti. Žili jsme život jinak, než jsme byli zvyklí. A nejenom herci, lidi kolem kumštu, ale i napříč profesemi, se nucenou odstávkou vrátili trošku k sobě a možná se jim proměnily i nějaké hodnoty vevnitř. O to větší smysl mi dávalo do toho jít," myslí si herec.

„Chantal Poullain mě už dlouho lákala, abych byl součástí jejího kalendáře, a já jsem se nebránil, jen to vyšlo až letos. Kromě toho, že se zajímám o to, v jakém odvětví je pomoc aktuálně nejvíc potřeba, koukám taky na to, kdo za kterou charitou stojí. Chantal znám od narození, kdy táta dělal akce s Bolkem v Olšanech a s Vladimírem jsme se tam odmala potkávali,“ vysvětluje Vojta naprostou důvěru v projekt známé herečky.

Stejně tak herec věří, že smysl bude mít i křest kalendáře „Proměny bez proměn 2022“, a že se na něm třeba zrovna se Chantal Poullain (67) a Vladimírem Polívkou (34) 7. prosince v Galerii Lapidárium uvidí. Spojen bude s vernisáží a prodejem velkoformátových a originálních obrazů z kalendáře, na kterých jsou zachyceni také Iva Janžurová, Anna Geislerová, Bára Hrzánová, Ondřej Vetchý nebo Marta Kubišová. Unikátem je také dosud nezveřejněná fotografie Karla Gotta.

Reklama

Další články

Načítám