Hlavní obsah
Článek

Vladimír Polívka (34) se poprvé objeví na televizní obrazovce v nové sérii Poldy. V prvním díle se coby vyšetřovatel Vojtěch poprvé potká s kolegou Andrejem v podání Igora Orozoviče.

S hereckým kolegou si ho diváci často pletou. „Smál jsem se. Protože vždycky si děláme legraci, ne jenom v Poldovi, že když onemocním, vezme to za mě Polívka. Lidi si nás totiž šíleně pletou,“ přiznává s úsměvem Igor Orozovič.

Zatímco Andrej je stále tím nesmělým a pořádkumilovným policistou, Vojta je vlastně mladším vydáním Michala Břízy v podání Davida Matáska. Sympatický drzý rebel, který si nepotrpí na úřední postupy ani na pořádek na stole.

„Chvilku jsem přemýšlel, jaký ten Vojta bude, a trvalo mi, než jsem na to přišel. Je sarkastický, ironický, má smysl pro humor a neustále se s Michalem špičkují, ale zároveň mají stejný způsob řešení případů,“ popisuje svého Vojtěcha Urbana Polívka.

Na konci epizody se do seriálu opět zapojí David Matásek a postava Igora Orozoviče odchází na rodičovskou dovolenou.

Vladimír Polívka přiznává, že namlouvání se seriálem nebylo tak jednoznačné a chvilku se nad nabídkou rozmýšlel.

„Natáčení je hodně časově náročné, doposud jsem nikdy takovou nabídku nepřijal. Nelituju toho a musím říct, že jsem docela dost získal. Dělá se tu dobrá práce, má to svůj humor a David je přidaná hodnota,“ chválil Matáska Polívka.

Nová série Poldy startuje v neděli na Primě a chybět nebudou ani další známé postavy - psycholožka Táňa (Jana Kolesárová), šéf oddělení Fišer (Ondřej Pavelka), patolog Mráz (Jiří Vyorálek) a hostinská Vanda (Jitka Sedláčková).

Seriál v programovém schématu nahradí divácky neúspěšnou show Zlatá maska, kterou odsunul do pozdějších hodin.

Reklama

Další články

Načítám