Hlavní obsah
Článek

Letos 22. března to je už osm let, co zemřel herec a moderátor Vladimír Čech (†61). Jeho druhá manželka Milada, která s ním prožila 21 roků, Super.cz vyprávěla nejen o tom, jak se spolu seznámili.

Ty dva svedla dohromady náhoda. Oba měli lístky na představení slovenského Radošínského naivného divadla, které vystupovalo v pražském smíchovském Labyrintu, dnes Švandově divadle. „Dva divadelníky posadil osud vedle sebe do hlediště, takže jsme se nepotkali při práci, ale jako diváci,“ vybavuje si Milada Čechová (58) i přesné datum, protože ten den slavila 29. narozeniny. „Dá se říct, že jsem Vladimíra dostala 3. února 1992 jako dárek,“ říká se smíchem.

Po představení si dlouho povídali v klubu. Pak se vracela do Plzně, kde měla v Divadle Alfa angažmá. Urostlý sympaťák prohlásil, že si ji přijede ukrást. Když za ní dorazil, jedna z prvních Miladiných otázek byla, kolikrát je rozvedený. „Přiznal, že jednou. Vůbec na to nebyl pyšný. Já bych se nerada ocitla v pozici té, která někoho rozvádí,“ svěřila Super.cz.

Jeho synovi Vláďovi byly tři roky a dceři Petře jedenáct. „Viděla jsem, že má k dětem hezký vztah, zajímal se o ně. Kdyby to tak nebylo, neměl by u mě šanci.“ Společně trávili hodně času, podnikali výlety. „Vlastně jsme dodnes taková smečka, protože jejich maminka zemřela ještě před Vladimírem. Zůstala jsem jim jako hodná macecha, i když už jsou dospělí. Ládíkovi je 32 a Petře, která teď žije v Dánsku, bylo čtyřicet.“

O svatbě neuvažovali, nebyla pro ně podstatná, ačkoli už čekali Sáru (27). Ale jejich kamarádi přišli s návrhem dvojsvatby. „Byly jsme dva páry, které si šly vzájemně za svědky.“ Obřad proběhl v červnu 1993 na plzeňské radnici. Hostinu objednali v restauraci Na Parkánu, zamluvili salonek, vymysleli menu. Když dorazili na místo, hospoda byla zavřená, na dveřích mříže! Dvě nevěsty před nimi stály s kytičkami...

Deset roků po dceři se narodil syn Matěj (17). S druhým potomkem nespěchali, Sára byla velmi živé dítě, Milada se vrátila k divadlu, hlavně však řešili bydlení. Do té doby žili v malém bytečku na pražské Malé Straně.

Svěřila nám, jak se vzájemně obohacovali, úžasně si rozuměli, důvěřovali. „Oba jsme si něco odžili. Když jsem poznala Vladimíra, prožívala jsem šťastný, ale neperspektivní vztah. Jednoho večera jsem se rozhodla, že to už tak nechci, a druhý den jsem potkala Vladimíra. Vážně, nekecám,“ tvrdí. „Velký chlap s klučičí duší,“ říká o svém manželovi. „Možná působil, že se nedokáže dojmout. Naopak a nestyděl se za to.“

Zdravotní problémy Vladimíra Čecha, oblíbeného moderátora televizní soutěže Chcete být milionářem?, začaly před Vánocemi 2011 bolestmi břicha. V lednu si vyslechl verdikt, že jde o rakovinu tlustého střeva. Hned následovala operace, kvůli zasaženým uzlinám prodělal chemoterapii i biologickou léčbu.

Jenže do vínku dostal tzv. Lynchův syndrom, dědičnou onkologickou zátěž. Po operaci se zlepšil, ale kvůli komplikacím způsobeným syndromem rakovina postihla plíce. Nemoc se jim dlouho dařilo tajit i před jeho mámou, bývalou televizní a rozhlasovou hlasatelkou Hedou Čechovou (†91).

„Byl neuvěřitelný bojovník, neopouštěl ho pověstný humor. Sice přestal hrát v divadle, dál však působil v rádiu Blaník a daboval. Ještě v létě 2012 šel s batohem na zádech tzv. hřebenovku s kamarády,“ říká pro Super.cz jeho manželka, která s ním poslední týden prožila v motolské nemocnici. „Tam mi říkal: Ženo moje, kdyby nevyšlo dalších dvacet let, tak těch dvacet bylo krásnejch.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám