Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herec a moderátor Vladimír Čech (†61), který podlehl potížím v souvislosti s Lynchovým syndromem (dědičná choroba, při níž se v těle tvoří nádory), pracoval skoro až do posledního dechu. Krátce předtím, než byl začátkem března převezen do pražského Motola s těžkým zápalem plic, natočil svou poslední roli pro zatím neohlášený seriál. Super.cz má exkluzivní snímky z natáčení!

Režisér Tomáš Magnusek se při svých posledních projektech setkal s herci, kteří krátce po natáčení odešli do uměleckého nebe. Naposledy točil například s Pavlem Vondruškou nebo Bořivojem Navrátilem. Stejně tak nyní s Vladimírem Čechem.

„Myslím, že je dobře, že si pan Vladimír ještě zahrál. I ve své poslední roli byl vynikající,“ vzpomíná Magnusek, který připravuje seriál Stopy života o dění na psychiatrii podle scénáře Jana Cimického.

„Pan Čech hrál šéfa lékařů, jenž je ovšem sám nemocný. Plánovalo se, že ve čtvrtém nebo pátém díle umře. Osud to nakonec vyřešil za nás. Jsem stále v šoku z jeho úmrtí, takže teď opravdu nevím, zda záběry s ním přetočíme s novým hercem, nebo ho v seriálu necháme a jeho postava zemře hned v prvním díle,“ říká Magnusek. Podle něj byl Vladimír Čech na place báječný a neskutečně vtipný.

„Asi mu nebylo dobře, ale nedal na sobě nic znát. Vůbec jsme netušili, že by to s jeho zdravotním stavem mohlo být tak vážné. Plánovali jsme dokonce, že spolu natočíme celovečerní film,“ říká herec, scenárista a režisér Magnusek, který zatím jedná o tom, na jaké televizi se bude seriál vysílat. Zatím je hotový jen pilotní díl.

Reklama

Další články

Načítám