Hlavní obsah
Článek

Jen den po rozvodu s herečkou Vilmou Cibulkovou (61) jsme potkali Miroslava Etzlera (59) na velmi neobvyklém místě. Objevil se na tiskové konferenci projektu Onkomaják, který řeší prevenci a co nejčasnější vyšetření rakoviny tlustého střeva. "Když mi bylo čtrnáct, na karcinom tlustého střeva mi umřel táta," vysvětlil Super.cz herec.

Etzler na akci hýřil dobrou náladou a úsměvy. Sám kolonoskopii nedávno absolvoval a přes rodinnou anamnézu se ukázalo, že je naprosto v pořádku. "K rizikům nepřispělo ani to, že jsem třicet let kouřil. Seknul jsem s tím teprve nedávno, ze dne na den. Sice tloustnu, ale oběti musíme přinášet," míní.

Aby odlehčil situaci, dokonce se nechal fotit, jak poskakuje v nafukovacím modelu tlustého střeva a boxuje s balonky, které měly představovat hemeroidy. "Hodně lidí vlastně o kolonoskopii nic neví, chlapi se bojí úplně zbytečně, že je to bolestivé. Ale je to fakt v pohodě. Dostal jsem injekci a dvacetiminutové vyšetření mi uběhlo, jako by trvalo jen pět minut. Ale důležité není zjistit, že jste zdravý. Když totiž nejste a přijdete včas, v možnostech současné medicíny jde tuhle nemoc úspěšně vyléčit," uzavřel Etzler.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám