Hlavní obsah
Článek

Herec z populárního seriálu Cesty domů Viktor Limr (49) tvrdě maká na své kondici. Nejen, že pravidelně běhá, ale snaží se překonat i své kolegy a to se mu zatím daří.

O víkendu se v Liberci uskutečnil již třetí závod běžeckého seriálu RunTour 2012, kde Limr opět snížil svůj čas v závodu na pět kilometrů. Tentokrát vše bylo nejspíš ovlivněno přítomností liberecké rodačky a zpěvačky Olgy Lounové a krásných vítězek soutěže Miss Liberec Open 2012. Před závodem ochotně přítomným slečnám pomáhal s protahováním ztuhlých svalů.

Herec měl před závodem podporu ze všech stran. Tisková mluvčí FN v Motole Pavlína Danková mu držela palce od samého začátku, pár cenných rad dostal od přítomných sportovců a Lounová jej motivovala už jen svým nadšením pro dobrou věc. Nicméně přípravu Olga podcenila. Zatímco si vybírala tu správnou běžeckou obuv, Viktor Limr trénoval, aby překonal svůj dosavadní běžecký rekord.

„Mám velkou radost, že se mi na pětikilometrové trati podařilo překonat svůj vlastní rekord. V Brně jsem doběhl v čase dvacet osm minut a dvě sekundy, nyní byl výsledný čas téměř o minutu lepší,“ pochlubil se v cíli herec Viktor. Limr oproti svým hereckým kolegům zatím nevynechal ani jeden závod seriálu RunTour a pravidelně běhá i ve svém volném čase.

„Snažím se udržovat v kondici a běh je pro mě ideálním řešením. Nemám čas chodit pravidelně do fitness centra či k nějakému trenérovi,“ dodal Limr.

Mezi sportovci nechyběli běžci na lyžích Dušan Kožíšek, Jiří Magál a sdruženář Pavel Churavý. RunTour má také charitativní rozměr. Vybrané peníze ze startovného, a to minimálně 300 tisíc korun, budou předány Dětskému kardiocentru Fakultní nemocnice v Motole, které se zabývá především diagnostikou a léčbou vrozených a získaných onemocnění srdce a velkých cév.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám