Hlavní obsah
Článek

Herci ze seriálu Cesty domů absolvovali druhý z cyklu charitativních běhů RunTour, tentokrát v Brně. Na start se s nimi postavila i jejich bývalá seriálová kolegyně – herečka Pavla Vitázková (45). Pavla v Brně s manželem žije a protože momentálně věnuje čas hlavně divadlu, má čas starat se o svoje tělo. Všem se ale zdálo, že už to s hubnutím možná přehání. Nožičky jako hůlčičky skrývala v širokých teplácích, ale i v její tváři bylo vidět, že má až příliš ostré rysy.

Za Cesty domů se kromě Pavly na start ve třicetistupňovém vedru postavili Viktor Limr (49), Kamila Špráchalová a Adam Mišík. K závodu se přihlásila i moderátorka Top Staru Gábina Partyšová se synkem Kristiánem. „Jsem Brňačka, mám tu rodinu, tak jsem tuto akci spojila s návštěvou příbuzných. Zúčastnila jsem se spíš jen symbolicky – chvilku jsme s Kristiánem běželi, chvilku šli a pak jsme se vrátili zpátky. Já sama nepatřím k těm, kteří pravidelně běhávají," svěřila Gábina.

"Ráda běhám, když jsme u moře, ale ve městě mě to nebaví a po lese bych se asi bála. Takže když si potřebuju trochu vylepšit kondičku, jdu si zacvičit pilates, zaplavat nebo vyrazím do fitka,“ pokračovala.

I Pavla Vitázková podpořila tuto charitativní akci jen symbolicky. „Mám problémy se zády, takže běžet opravdu nemůžu, to by se na mě páni doktoři zlobili, ale chtěla jsem se tu potkat se svými kolegy a přáteli ze seriálu a podpořit tuto charitativní akci v rámci svých možností,“ vysvětlovala.

Pavla hraje v Městském divadle v Brně a o prázdninách se těší na natáčení televizního filmu, v němž si zahraje spolu se svým manželem Dušanem, ale i na krátký výlet s kamarádkami herečkami do Řecka.

Na pětikilometrový závod se vydali Kamila Špráchalová a Adam Mišík a navzájem se podporovali. „Druhou půlku závodu jsme odpochodovali a povídali jsme si, ale obdivuju všechny, kteří závod doběhli, mají můj respekt,“ prohlásil Adam Mišík. „Já jsem hrdá, že jsem závod nevzdala. Věděla jsem, že ho neuběhnu celý, tak jsme střídavě šli. Ona i jen rychlá chůze dá v tomhle vedru člověku zabrat,“ vysvětlovala Kamila.

To Viktor Limr závod běžel celý a doběhl na 42. místě s časem 28 minut. „Běhat v tomhle vedru je naprostá šílenost. Netušil jsem, že dýchat může tak strašně bolet. Na závod jsem se připravoval, chodil jsem jednou týdně běhat. Kdybych to nedělal, asi bych tu vyplivl duši. Ale běžet třeba o kilometr delší trať, už bych asi zkolaboval. Jsem rád, že jsem zaběhl pod třicet minut,“ říkal Viktor Limr.

Seriál charitativních běhů RunTour pokračuje 14. července v Liberci, další závody se budou konat 11. srpna v Olomouci, 22. září v Hradci Králové a završí jej 7. října závod v Českých Budějovicích. Závody jsou určené jak pro zkušené běžce, tak pro rekreační sportovce. Běžci si mohou zvolit buď pětikilometrovou nebo desetikilometrovou trať, pro děti nebo méně zdatné sportovce je připraven kilometrový závod.

Z každého startovného půjde část na dobročinné účely. Vybrané peníze, což má být minimálně částka 300 tisíc korun, budou předány Dětskému kardiocentru Fakultní nemocnice v pražském Motole.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám