Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Victoria Velvet (40), která nyní žije v Turecku, se před pár dny svěřila, že ona i její rodina byli pozitivně testovaní na covid-19. Prozradila, že od lékařů dostali prášky, které by jim v boji s koronavirem měly pomoci. Od některých fanoušků si ale za svá slova vysloužila kritiku.

„Dostala jsem spoustu podpory, ale mnoho lidí mi také psalo, že jsem kráva, že dělám reklamu na turecké léky. Přijde mi to absurdní. Tento příspěvek není o tom, kdo má pravdu a kdo se mýlí, ale je to z mého pohledu postřeh, jak se zde v Turecku řeší covid,“ vysvětlila kráska s jihoafrickými kořeny na svém instagramovém profilu.

„V nemocnici nám řekli, že nám večer přivezou léky, že máme jet z nemocnice rovnou domů a nemáme se nikde zastavovat. Ty léky se nepodávají dětem, protože jsou hodně silné, děti mají brát vitamíny,“ uvedla Velvet.

Starší děti, syn David a dcera Annabelle, zvládli nemoc bez obtíží, horečky se nevyhnuly nejmladšímu, teprve půlročnímu synkovi. „Zachary měl vysoké teploty, ale asi i proto, že mu rostou zoubky.“

Zpěvačka a její manžel na tom byli podstatně hůř. „Není to obyčejná chřipka, měla jsem chřipky. Doteď mám pocit těžkého dýchání. První tři noci byly hrozné, pálilo mě v krku, měla jsem teploty, chtěla jsem vyskočit z terasy. Starat se o děti, domácí výuka, uvařit, fungovat a být nemocná není vůbec příjemný, ale zvládli jsme to,“ raduje se zpěvačka, která se nyní cítí podstatně lépe.

Sama nemoc nazývá jako „chřipka na steroidech“. „Ty léky jsou silné, byla jsem taková zpomalená,“ vzpomíná Victoria.

Od lékařů dostala dva typy léků, první se dle jejích dostupných informací podává kromě Turecka ještě v Rusku a na Kubě. Druhý typ léku se běžně využívá proti malárii. „Nejsem doktorka a nejsem expert, nemůžu říct, že tyhle léky fungují, a samozřejmě mají jako každé jiné léky vedlejší účinky, ale když se prý podávají na začátku, tak je menší riziko, že lidé skončí v nemocnici. Třetí den jsem myslela, že zavolám záchranku, ale čtvrtý den jsem se cítila lépe a pátý den jsem fungovala. Z mojí zkušenosti zafungovaly,“ míní bývalá moderátorka Evropy 2.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám