Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Victoria (40) během svého druhého těhotenství mnohem více přibrala na váze, než když čekala svého prvorozeného syna Davida. Exotická kráska je ten typ těhulky, která v těhotenství nechce narůst do obřích rozměrů, a tak pracuje na své postavě i během těhotenství. Victoria je zvyklá na pohyb, s bříškem by už ale nemohla dovádět po boku svých tanečnic ve studiu, a tak začala pravidelně docházet na cvičení pro budoucí maminky.

Zpěvačka si najde čas nejméně dvakrát týdně a spolu s ostatními nastávajícími matkami pracuje na své kondici v bazénu známého smíchovského klubu. „Do pátého měsíce jsem chodila cvičit, ale pak mi doktor řekl, že bych měla více odpočívat. Skončila jsem turné a vzhledem k tomu, že nevydržím být dlouho v klidu, rozhodla jsem se docházet na cvičení pro těhotné,“ říká Victoria. „Cvičí se ve vodě a já jsem vodní živel, cítím se v ní jako doma.“ Když má více času, ráda si zajde zaplavat a poté odpočívá ve wellness zóně klubu.

„Cvičí se ve vodě, aby účastnice co nejméně zatěžovaly klouby a eliminovaly otřesy. Díky odporu vody se navíc posiluje a zpevňuje tělo, v první řadě ruce a záda. Dalšími přínosy jsou například uvolnění oblasti krku a ramen, úleva od bolesti v zádech, protažení podkolenních šlach a omezení otoků nohou,“ vysvětlila lektorka ze zmíněného zařízení Jana Machová, proč je právě tohle cvičení vhodné pro budoucí maminky.

Reklama

Další články

Načítám