Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O Lukášovi „Musovi“ Musilovi je slyšet hlavně v souvislosti s jeho hokejovou minulostí, tatérským uměním, uměleckými projevy a vztahem s herečkou Vicou Kerekes (43). Pozornosti se dočkal také jeho akt, na kterém se prezentoval s hokejkou v Adamově rouše.

Multikulturní umělec se nyní zapojil do charitativního projektu Barbory Jelínkové Navrátilové a Michaely Skuhravé. „Cítil jsem z nich nadšení a přesvědčení o svém počínaní a šanci získat nějaké peníze pro lidi, kteří je využijí smysluplně,“ vysvětlil umělec, který si tak stejně jako jeho předchůdci musel stoupnout před objektiv Jelínkové. „Bylo to výjimečné odpoledne. Bařino soustředění a snaha vytáhnout něco z druhého byla taková, že na výsledku musí být jednoznačně znát, že ona je výjimečná,“ říká partner Vici Kerekes, který měl na tričku místo motta haiku. A má to své opodstatnění. „Haiku, které je na tričku, jsem dříve napsal pro kamarádku Olgu, která na následky onemocnění zemřela. Nicméně Olga neustále dává sílu a slova v haiku patří nejen jí,“ vysvětlil hloubku svého vzkazu umělec.

Musa se nebojí odhalit nejen své nitro, ale doslova vše, což předvedl před časem, když vystavil fotografii svého těla v celé kráse. „V tom období jsem hodně řešil otázku, zda-li je pro diváka důležitější tvorba, nebo tvořitel. Zajímalo mě, do jaké míry může dílo fungovat samo za sebe. Ta fotka byla vystavená v rámci výstavy, která měla za jedno z hlavních témat otázku vytváření kultu osobnosti,“ říká Musa.

V odhalení těla Musu jeho partnerka podporovala, jeho rodiče měli ale jiné pocity. „Když to viděli, byli vykulení. Překvapení. Nechápali. Ale prostřednímu bráchovi to rozjelo přesně ten myšlenkový proces, který jsem si přál. Začal si klást otázky. Jednu za druhou. A tím, že si musel dávat odpovědi, posouvalo ho to. Měl jsem radost,“ zavzpomínal Lukáš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám