Hlavní obsah
Článek

Herečka s žhavými maďarskými kořeny Vica Kerekes (42) vytváří ve většině filmů role osudových, svůdných žen. A přestože její poslední rolí je vdova Magdalena v nové pohádce Anděl Páně 2, i zde zamotá hlavy, a to dokonce pohádkovým bytostem – čertovi Uriášovi a andělu Petronelovi v podání Jiřího Dvořáka a Ivana Trojana.

O srdce švadlenky Magdaleny usiluje nejen čert s andělem, ale také majitel krejčovského salonu Košťál, kterého hraje Bolek Polívka (74). A jak se Vice spolupracovalo s mužskými kolegy? „S Ivanem Trojanem hraju poprvé, a tak to bylo pro mě ohromné potěšení. Jirku Dvořáka, toho mám v srdci, s tím jsem už hrála, a Bolek Polívka, to je můj vnitřně oblíbený člověk a herec, s ním jsme již sehraný pár,“ říká herečka.

Vica hraje v českých filmech pravidelně, ale i tak se přiznává, že občas s češtinou bojuje. „Už je to o moc lepší, to se nedá srovnat s mými začátky, kdy to bývalo velmi těžké. Tedy i teď je to těžké, ale například skloňování mi už jde mnohem lépe. Ve slovenštině se skloňuje úplně jinak, slovosledy jsou také zcela jiné. Ale dnes už s češtinou v podstatě nemám problém. Jasně že výslovnost a akcent tam cítit jsou, ale už nad tím tolik nepřemýšlím jako na začátku, kdy jsem si vždycky zoufala. Teď je to mnohem přirozenější, vždyť už to je taky nějaký ten rok, co se s češtinou seznamuji,“ říká Vica Kerekes a že na hraní v téhle pohádce se obzvlášť těšila. „Hrát v pohádce, to je dar. Člověk se může trošku odreagovat a potěší se, ale nemyslím si, že by to bylo nějak zásadně jiné, spíš ta radost je jiná,“ míní.

Pokud jde o oblíbené pohádky má herečka jasno: „Tak ta moje nejoblíbenější pohádka je Dešťová víla. Mám ji ráda, protože to bylo poprvé, kdy jsem hrála v pohádce a mezi všemi filmy, které jsem natočila, určitě patří k těm nejoblíbenějším. Ale jinak mám samozřejmě ráda Tři oříšky pro Popelku a Anděla Páně,“ uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám