Hlavní obsah
Článek

Poté, co se rozhodla vrátit se z Izraele a odevzdala i diplomatický pas, se herečka Veronika Žilková (62) rozhodně nenudí. Z role manželky velvyslance Martina Stropnického (67) se vrátila ke svojí profesi. Nejenže hraje na divadle, ale dokonce i za jedním divadelním mini festivalem stojí.

Veronika Žilková se do Izraele nevrátí.

Veronika se rozhodla uvést na nádvoří zámku Plumlov staletí ztracenou divadelní hru španělského dramatika Lopeho de Vegy Ženy a Sluhové. Rukopis nadčasové hry ležel od 17. století v madridské knihovně, než opět spatřil světlo světa. Pro španělské publikum ji objevil v roce 2013 Alejandro García-Reidy, do češtiny ji čtyři roky překládal Cyril Navrátil, tedy syn Veroniky Žilkové. Její dcera Agáta Hanychová (38) zase snímky ze zkoušek představení nafotila.

„Prázdniny v pandemické době tráví většina Čechů doma. Divadelním festivalem chceme podpořit dobrou náladu ve společnosti a restartovat společenský a kulturní život v bezpečném open air prostředí. Děkujeme zámku, městu Plumlov i Olomouckému kraji za umožnění zkusit něco nového a podporu hereckého týmu složeného z herců pražských divadel i plumlovských divadelníků. Chceme část vstupenek věnovat těm, kterých se izolace v karanténě dotkla nejvíc – seniorům, dětem z okolních dětských domovů,” říká Veronika.

Komedie barokního španělského spisovatele se bude uvádět od 13. do 19. srpna na nádvoří zámku Plumlov.

Reklama

Další články

Načítám