Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na vernisáži výstavy 13 komnat První republiky, kterou zahájil fotbalista Tomáš Řepka a moderovala Veronika Žilková (62), zavítala celá řada známých osobností.

Na akci spojené se starými časy pochopitelně nemohla chybět herečka a výtvarnice Iva Hüttnerová. „Já si dobu první republiky idealizuji. Asi jako skoro každý z nás. Měla jsem štěstí, že jsem mohla mluvit s prvorepublikovým hercem, elegánem Svatoplukem Benešem. Vyprávěl, kde si nechával šít šaty a jak vybíral kravaty. Nebo herečka Zita Kabátová, která si noblesu a eleganci zachovala až do vysokého věku,“ vzpomínala hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě, která období první publiky, vymezené lety 1918 až 1938, věnovala dokonce vlastní pořad v televizi.

Sama se pyšní sbírkami historických kousků z této doby. „Já jsem také sběratelka, ale moje sbírka vypadá jako vetešnictví. To tady je to vše elegantní a důstojné,“ dodala se smíchem herečka.

Reklama

Další články

Načítám