Hlavní obsah
Článek

V posledních letech jsme Veroniku Žilkovou (62) na karlovarském festivalu moc nevídali. "To je pravda, ale jezdívala jsem do Varů moc ráda. Poprvé jsem tady byla před pětatřiceti lety. Ještě jako svobodná studentka DAMU, když jsem tady měla poprvé film a byla to pro mě obrovská čest," zavzpomínala.

"Pak další film, Zapomenuté světlo, kde jsem také hrála, asi někdy před osmnácti lety vyhrál na festivalu cenu. Takže jsem do Varů hodně jezdila v mládí, mám odsud hodně zážitků a jsem ráda, že tehdy nebyl bulvár. Myslím, že bylo veseleji a bylo by co psát a fotit," smála se.

"Za totality to bylo jediné místo, kde se dalo bohémsky žít. Vzpomínám si, že jsme s Vlastimilem Brodským (†81) měli takové visačky, ještě neexistovaly nějaké lístky, a za den jsme viděli třeba dvanáct filmů, z každého půl hodiny, a čím jsme jich viděli víc, tím jsme byli opilejší," prozradila.

"Před těmi osmnácti lety, to se nejezdilo limuzínami, ale kočárem, tak si vzpomínám, že jel v prvním kočáře tehdejší ministr kultury Martin Stropnický (67) a já jela jako herečka v pátém kočáře," pokračovala v nostalgii.

Teď se sem vrátila s ministrem obrany, a tudíž i s ochrankou, tak jsme podotkli, že už asi její pobyt tak bujarý jako kdysi nebude. "Naopak. Těším se na večírky, protože je právě dobré, že mě má kdo sebrat," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám