Hlavní obsah
Článek

Poté, co skončil oblíbený retro seriál Vyprávěj, začala Česká televize natáčet nový původní seriál První republika, od kterého si hodně slibuje.

Stejně jako v případě oblíbeného Vyprávěj se jeho režie chopil Biser A. Arichtev, a tak se diváci jistě mají na co těšit.

Jak jsme vás již informovali jako první, hlavní mužskou hereckou roli ztvární oblíbený herec Pavel Kříž, jenž se do povědomí diváků dostal díky roli Štěpána Šafránka v pentalogii Dušana Kleina o básnících.

Už teď je jasné, že v prvorepublikových outfitech uvidíme také řadu půvabných hereček. V seriálu, který mapuje dějiny Československa od roku 1918, si zahrají Zdena Studenková (59), Markéta Plánková (45) či Michaela Maurerová (33). A stejně jako ve Vyprávěj uvidíme i snoubenku režiséra Bisera A. Arichteva Veroniku Novou (37).

Ambicí seriálu První republika je ukázat rozvoj svobodného Československa po první světové válce v kontextu českých i evropských dějin.

„Seriál bude sledovat období a atmosféru od roku 1918 do roku 1945, a to skrze konkrétní osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do pražského Podolí,“ řekl ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Diváci se navíc mohou těšit na napínavou rodinnou ságu s tajemnou zápletkou vraždy, která se stala před začátkem děje seriálu.

„V období tehdejšího budování nového státu navíc nacházíme mnoho podobných lidských příběhů jako po roce 1989 i v současnosti a také společenské události, které sami známe, jako například ekonomickou krizi, takže věříme, že divákům budou seriál i osudy postav blízké,“ doplnil producent seriálu Filip Bobiňski.

Reklama

Další články

Načítám