Hlavní obsah
Článek

Když nosila Veronika Machová (33) pod srdcem svého syna Denise (13 měsíců), tak neprožívala zrovna nejšťastnější období. Českou Miss World 2010 trápily nevolnosti, otoky nohou a nabrala pětadvacet kil.

„Raději jsem nikam nevylézala, byla jsem doma. Byla jsem ráda, že mě nikdo nefotí a nepotkává," uvedla modelka a jedním dechem dodala: „Proč chodit na veřejnost, když člověk nevypadá úplně hezky."

Po porodu šla ale váha rychle dolů. „Jak se říká, kojením se rychle hubne. Já jsem kojila půl roku a hodně cvičila. Syn mi nespal šest měsíců, takže jsem v noci k němu vstávala a přes den ani neměla chuť k jídlu," říká.

Za kojení je tedy Machová vděčná, na jejího syna to ale nemělo stoprocentní účinky. Až v půl roce jeho života novopečená maminka zjistila, že ho mateřské mléko dostatečně nevyživuje, což bylo nejspíš příčinou jeho častého pláče. „Když jsem mu po šesti měsících dala umělou výživu, tak lehl a spal," vysvětluje Verča. Bylo to moje první dítě, byla jsem absolutně nezkušená matka a přišla na to až později," krčí rameny Veronika.

Nyní se malý Denis projevuje jako naprosto pohodové dítě. Dokonce bezproblémově snáší daleké lety na ruskou Sibiř, kde hraje jeho otec Roman Červenka (38) profesionálně hokej. „Denis miluje zápasy, kde si hraje s dětmi. Dost lidí tam na něj mluví rusky, a tak bude lehce ovládat druhý jazyk," říká Veronika Machová.

Reklama

Další články

Načítám