Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz informoval, herečka Veronika Jeníková (59) momentálně zkouší novou divadelní hru, kde se alternuje s Heidi Janků (61). Na tom by nic až tak zvláštního nebylo, kdyby poprvé nezkoušela nový obor, takže musí i zpívat. Ovšem v jejím životě je mnohem zajímavější novinka.

Veronika se totiž rozhodla studovat ošetřovatelství na 2. lékařské fakultě. Čtyři zkoušky už má za sebou. "Půl roku mám už za sebou, ale musela jsem se kvůli péči o rodiče, tatínkovi už je pětaosmdesát, vzdát praxe, protože ty holky v Motole padaly jedna za druhou jako hrušky. Táta už je sice naočkovaný, ale maminku to teprve čeká," řekla Super.cz.

A proč se vlastně na medicínu přihlásila? "Říkala jsem si, že bych ještě chtěla v životě zkusit něco nového. Mám vztah ke starým lidem, starám se nejen o svoje staré rodiče, ale i o herecké kolegyně. Čerpám z nich jejich moudrost. Chtěla bych někdy v budoucnu, buď na půl úvazku nebo celý, jestli herectví jako profese třeba úplně skončí, pracovat v seniorském domově," prozradila.

Studium je ale prý velmi těžké. "Třeba anatomie je na úrovni doktorské, tu jsem si odložila. Zkusím, jestli se nedá jeden ročník rozložit na dva. I kvůli spoustě praxe. V nemocnicích je to teď také složité, protože mají sami svých starostí dost, než aby se jim tam motali nějací studenti. Tak uvidíme, jak to dopadne. V téhle době je všechno tak zvláštní, že se může stát cokoli. A třeba ze mě bude i zpěvačka," krčila rameny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám