Hlavní obsah
Článek

Konečně dokáže otevřeně mluvit o tom, jak to vlastně je s jejími milionovými dluhy. Bývalá hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě Veronika Gajerová (61) se před časem ocitla v dluhové pasti. Díky instituci insolvence a soudnímu oddlužení, kdy ji zbavili úroků, nyní částku splácí i výdělkem ve své nové profesi zahradnice.

S herečkou jsme se setkali na soustředění finalistů soutěže Anděl mezi zdravotníky, kam dorazila s dcerou Eliškou a fotila jednu stránku do kalendáře na prudkém slunci. "Mám sluneční alergii, ale jsou horší věci," mávla rukou Veronika a poté jsme začali probírat její dluhy a situaci, do níž se dostala.

"Byla jsem jelito, musím odpustit i sama sobě, že jsem se do toho dostala. Už jsem nechtěla být, hledala jsem most, ze kterého skočím," řekla Super.cz.

"Teď je to ve fázi, kdy splácím insolvenci. Ten dluh nebyl v řádu milionů, ale asi 750 tisíc, zbytek byly úroky. Mám splátkový kalendář, měsíčně splácím šest a půl tisíce, a ještě zbývá asi 600 tisíc. Děkuji svému právníkovi, který mi pomohl. K soudu jsem šla s tím, že půjdu do vězení, ale osvobodili mne od úroků," vyprávěla nám.

Pomáhá jí i její přítel a syn Kryštof, který už pracuje. Dcera Eliška s ní chodí aspoň na brigády do květinářské firmy. Splácet totiž musela, i když v pandemii neměla práci jako herečka. "A lidé v insolvenci nemají nárok na státní příspěvek," vysvětlila.

Zavzpomínala i na nejhorší časy, kdy vytloukala klín klínem a půjčovala si na splácení od kolegů.

"Někteří psali, že jsem nevrátila, což nebyla pravda. Kolegyně, která rozpoutala mediální smršť, mi půjčila 300 tisíc a já jí 280 vrátila, jen dvacet tisíc zůstalo. Už se k tomu nechci vracet. Strašně moc peněz jsem vrátila, ale pak už jsem nemohla, neměla jsem ani na jídlo pro děti. Bylo to hrozné. Sprejeři mi čmárali po domě, vyhrožovali mi a chtěli mi unést děti. Vše, co jsem vydělala, jsem dala na úroky," doplnila s tím, že si prý nepůjčovala od žádných ilegálních lichvářů, ale od legálních společností.

Další podrobnosti se můžete dozvědět i v našem videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám