Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Markéta Hrubešová (52) přivedla na svět další dítě. Ne že by se její osmiletá dcera Christel mohla radovat ze sourozence, ve skutečnosti má bratříčka Markétina první kuchařka. Herečka a kuchařka představila veřejnosti knihu receptů na vaření s pivem.

„Všechny recepty v knize jsem vlastnoručně ve své kuchyni uvařila. Byla to docela fuška, protože jsem neměla žádného pomocníka nebo food stylistu. Od škrábání brambor po mytí nádobí jsem si všechno dělala sama,“ říká Markéta. Kuchařku prý věnuje mimo jiné i svému pradědovi, který byl sládek a učil ostatní sládky po Evropě vařit dobré pivo. A pak své babičce, která byla skvělá kuchařka a po níž Markéta zřejmě toto nadání podědila. „V této knize tak spojuju všechno, co mám ráda a co je pro mě důležité: vaření, lásku k pivu a úctu k rodině,“ říká herečka.

Jako kmotry si Markéta vybrala svou kolegyni ze seriálu Cesty domů Veroniku Freimanovou (68) a zpěvačku Marii Rottrovou (82). Lady soul se nám na kameru svěřila, že má ráda nejen Markétu, ale také pivo. Prý si ho v restauraci s chutí objedná místo jednoho z chodů. „Bylo období, kdy jsem pivu dokonce dávala přednost před vínem. Pokaždé, když přijdu do restaurace, zatímco většina lidí si běžně objedná polévku, nebo předkrm, já si místo toho nechám přinést sklenici piva. A teprve pak jídlo. Neumím si představit, že bych si v restauraci pivo nedala, je to zároveň něco jako rituál,“ říká Marie Rottrová.

Reklama

Další články

Načítám