Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O vánočních svátcích si jako každý rok připomínáme známá jména, která nás letos navždy opustila. I v roce 2017 český šoubyznys přišel o mnoho slavných osobností ze světa filmu, divadla, televize i hudby.

Po dlouhé a těžké nemoci zemřel v 71 letech herec, publicista, dabér a pedagog Michal Pavlata, kterého diváci mohou pamatovat i třeba z filmu Babovřesky 2, kde hrál vikáře Fáberu. Boj s vážnou nemocí prohrál i herec a režisér Jiří Ornest. Manžel herečky Daniely Kolářové se dožil sedmdesáti let.

Nečekaná smrt si letos přišla pro režiséra Martina Dolenského (Vyprávěj, Špačkovi v síti času), jenž tragicky zahynul po autonehodě. Bylo mu 47 let.

Tisíce fanoušků v březnu zarmoutila smrt legendární zpěvačky Věry Špinarové (†65), které se zastavilo srdce před koncertem v Čáslavi a bohužel o pár dní později zemřela. Smutný rok prožil především syn Věry Špinarové Adam Pavlík, protože o čtyři měsíce později odešel i jeho tatínek a manžel zpěvačky Heidi Janků, hudebník a skladatel Ivo Pavlík (†84).

Do hereckého nebe letos odešla i legendárná Tornádo Lou Květa Fialová (†88), jež se dlouho potýkala s Alzeheimerovou chorobou. Následky Alzheimera stály i za smrtí zpěváka Karla Štědrého, jenž se dožil osmdesáti let.

Velmi šokující byla smrt slavného herce Jana Třísky (†80), který zemřel v nemocnici poté, co spadl z Karlova mostu do Vltavy. Na Karlově mostě často čerpal síly před natáčením nového filmu a zřejmě ztratil rovnováhu, když seděl na okraji mostu.

Hodně nečekaný byl skon herce Jaroslava Šmída (†47) známého z Troškovy komedie Doktor od jezera hrochů. Mezi kolegy značně oblíbený herec podlehl agresivní formě rakoviny plic zkombinované se silným zápalem plic. Na jeho pohřeb do Třebíče dorazily desítky zarmoucených kolegů.

Truchlilo se i za představitele majora Zemana Vladimíra Brabce (†83), folkového písničkáře Wabiho Daňka (†70), herečku Libuši Havelkovou (†92) známou z Kouzelné školky, Máničku Helenu Štáchovou (†72), režiséra Vladimíra Drhu (†73), herce Jiřího Datla Novotného (†73), kterého známe ze seriálu Návštěvníci, swingového zpěváka Richarda Adama (†86) či za královnu moravských lidovek Jarmilu Šulákovou (†87).

Reklama

Další články

Načítám