Hlavní obsah
Článek

V sobotu se u příležitosti státního svátku budou na Pražském hradě tradičně udělovat státní vyznamenání, syn Věry Špinarové (†65) Adam Pavlík ale už dopředu oznámil, že žádnou cenu pro maminku přebírat nebude. A z jeho zdůvodnění jasně vyplývá, že za to může i samotné jméno současné hlavy státu!

„Rozhodl jsem se, že tam nepůjdu. Mamka na žádné ceny nebyla. Takové věci nemusela a vím, že by si ocenění sama také nešla převzít. Proto tam nepůjdu ani já,“ řekl Super.cz Adam Pavlík.

Kromě toho, že žádné oficiality nevyhledávala, je důvodem také prezident. „Je to i o osobě Miloše Zemana. Nebyla jeho fanynkou. Kdyby chtěl, mohl jí to udělit v předchozích letech, ne posmrtně. A když se také vezme, koho pan Zeman za poslední čtyři roky vyznamenával, tak by mi to připadalo i hloupé, abych mezi ně mamku zařadil,“ vysvětluje Pavlík.

„Zatím jsem za ni převzal cenu Nočního proudu Českého rozhlasu a pak ocenění od města Ostravy, protože tam to mělo logiku. Tohle žádnou nemá. Tyhle politické věci nemám rád. Ale o nic velkého nejde. Nedělal bych z toho žádný povyk. Dostal jsem nabídku a mám svobodnou volbu ji odmítnout. Dál bych to neřešil,“ dodal syn nedávno zesnulé zpěvačky.

Reklama

Další články

Načítám