Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V sobotu zesnulý manžel Heidi Janků (61) Ivo Pavlík (†84) byl kdysi velký fešák, z kterého se děvčatům podlamovala kolena! Jednou z nich byla i tehdy mladičká Věra Špinarová (†65), jeho první manželka. Podívejte se na unikátní fotky z jejich soukromí!

Věra se do něj zakoukala už jako dítě školou povinné.

„V sedmé třídě jsme s kamarádkou byly v Ostravě na Černé louce. Hrál tam, byl charismatický. Našly jsme si ho v telefonním seznamu a zavolaly jsme mu. Pak jsem se s ním potkala v sedmnácti, když se vrátil z Německa. Zůstala mu tam kapela. Přešel do Majesticu a zamilovali jsme se do sebe,“ vzpomínala Špinarová v dokumentu České televize Neobyčejné životy, odkud pocházejí i její společné snímky s Ivo Pavlíkem.

„Chodila jsem tehdy se Standou Hranickým. Ten chudák tenkrát asi vůbec nechápal. Seběhlo se to tak rychle! Bylo to tak silné, že se Ivoš rozvedl. Když jsem ho přivedla domů, máma se totálně vyvrátila. Byl o rok starší než ona. Říkala mi, že to snad nemyslím vážně,“ vybavovala si Špinarová.

„Na to, jak byla drobná, tak měla úžasný hlas. Fascinovalo mě, když jsme jezdili po Rusku, tak se divili, že je zpěvačka tak malá. Když začala zpívat, všichni byli paf. Velký hlas,“ skládal jí i po letech poklonu Ivo Pavlík.

Svou v pořadí druhou ženu nakonec po neshodách opustil a pětatřicet let pak žil v harmonickém manželství s Heidi Janků.

Špinarová do svých posledních chvil (zemřela necelých pět měsíců před skonem svého bývalého manžela) říkala, že nebýt Ivo Pavlíka, nebyla by v kariéře tak daleko. „Vycepoval mě, nebral si servítky. Vždy měl pravdu. Byl to tvrdý, ale dobrý manažer,“ uváděla.

Reklama

Další články

Načítám