Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nic nemůže utišit její příšernou bolest kvůli ztrátě milované dcery, přesto čtyřiaosmdesátiletá maminka Věry Špinarové (†65) nesla nejtěžší chvíle svého života, pohřeb vlastního dítěte, o to statečněji, když viděla tu neuvěřitelnou podporu národa!

V sobotu se před ostravským krematoriem okolo deváté hodiny tísnilo „jen“ pár stovek těch, kteří se rozhodli přivstat a poklonit se ostatkům nedávno zesnulé zpěvačky mezi prvními. Pak se ale stala neuvěřitelná věc: davy se násobily rychlostí blesku a předtím, než hřbitovní správa musela slušně další zájemce odmítnout s tím, že by na ně už nepřišla řada, jich společně se strážníky její zaměstnanci odhadli na minimálně čtyřicet tisíc.

Takový počet truchlících je v Česku naprosto nebývalý a nedá se srovnávat v posledních dvaceti letech s nikým ze šoubyznysu, kdo bohužel navždy opustil svět.

I to rodině v čele s maminkou Věry a synem Adamem Pavlíkem dodalo sílu šílené chvíle překonat. Pro paní Špinarovou to ale bohužel nebyla první podobná rána osudu. Přesto ji s vypětím všech sil ustála.

„Davy lidí mě neskutečně dojaly. Uvědomil jsem si, kolik lidí mamku milovalo,“ svěřil se nám den po pohřbu Adam Pavlík.

Špinarová nazpívala řadu písní, avšak jedna nade všemi vítězila: song s pohnutým osudem Jednoho dne se vrátíš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám