Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Je po náročné operaci, takže by všichni pochopili, že se sobotního pohřbu své kolegyně Věry Špinarové (†65) ve více než 350 kilometrů vzdáleném ostravském krematoriu nemohl zúčastnit. Přesto všechny děsilo podivné mlčení Karla Gotta (†80), který od smrti geniální zpěvačky nevydal ani slůvko prohlášení, na poslední rozloučení navíc neposlal květinu ani věnec. Jenže nakonec opět všechny, tak jako vždy, dostal vyjádřením, které bere za srdce!

„Odchod Věry Špinarové mě velmi zasáhl, byla to výjimečná zpěvačka, tygřice z Ostravy, která měla v sobě něco, co žádná škola nenaučí. Z její obrovské energie a hlasu mě často, v dobrém slova smyslu, až mrazilo. Každý den na ni v tichosti, s úctou vzpomínám. Že jsem se nezúčastnil pohřbu, neznamená, že jsem k ní neměl vztah. Právě naopak. Přiznám se ale, že nerad chodím na pohřební loučení s lidmi, na které si chci uchovat jen hezké vzpomínky, a ne ty smuteční,“ uvedl pro Nedělní Blesk Mistr, který se mnoha pohřbů skutečně moc nezúčastňuje.

Kdo ví, jestli vůbec tím posledním, na který se dostavil, nebyl ten jeho obrovského kamaráda Karla Svobody v roce 2007.

Ani další hvězdy spřátelené se zesnulou zpěvačkou se zúčastnit nemohly. Petra Janů letěla na Kubu, Petr Janda nebo Hana Zagorová měli koncerty. Naopak až z Mexika narychlo přiletěla ostravská rodačka Marie Rottrová, nechyběl ani Stanislav Hložek, Lešek Semelka, Jarek Nohavica nebo Heidi Janků.

Reklama

Další články

Načítám