Hlavní obsah
Článek

Vědělo se, že na posledním rozloučením s Věrou Špinarovou (†65) nebude zet obřadní síň prázdnotou, oddanost jejích příznivců ale vyrazila dech snad všem. Na místě se sešly obrovské davy lidí, podle některých odhadů přes čtyřicet tisíc občanů, kteří se chtěli poklonit jejím ostatkům. Dokonce jich bylo tolik, až jim i policie jim musela radit, ať zbytečně už nečekají, protože se na ně nedostane. Pokud je to pravda, možná až čtyřikrát Ostraváci překonali dav, který se ve smutečním průvodu naposledy rozloučil s Václavem Havlem (†75) (odhadem deset tisíc lidí). A jak místní na Špinarovou vzpomínali? Mrkněte na video!

Od rána bylo jasné, že místní vzali smrt Věry Špinarové jako osobní tragédii, téměř jako by jim umřel někdo z rodiny. Od časných hodin u ostravského krematoria postávalo několik set lidí, po poledni jich bylo hodně přes šest tisíc. Na všechny se tak nemohlo dostat, soukromý obřad totiž začínal už ve dvě.

Nikdo z ostravských obyvatel a obyvatelek ale nehudroval a všichni pokorně a až láskyplně čekali, jestli se na ně přece jen neusměje štěstí. Věru měli totiž opravdu zarytou hluboko pod kůží.

„Vzpomínat na ni budu v dobrém. Věrka nám určitě bude strašně moc chybět. Na jejím koncertě jsem byl nesčetněkrát, protože jsem Ostravák, Věrka taky, takže jsem rád navštěvoval její koncerty,“ řekl Super.cz jeden z návštěvníků pietní akce.

„Byla to obyčejná ženská, která si nehrála na hvězdu, své písničky zpívala srdcem. To měla plné Ostravy, pořád patřila pořád k nám. Nejradši jsem od ní měla Jednoho dne se vrátíš a Stůj,“ uvedla další.

Odpoledne se pak mohli fanoušci sejít na vzpomínkové akci v restauraci Alana Janečka, jejího bývalého manažera.

Ale ani sobotou nic nekončí a obyvatelé severomoravské a slezské metropole na svou Věru nedají dopustit už nikdy!

Reklama

Další články

Načítám