Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Tohle by nechtěla zažít žádná maminka! V sobotu prvního dubna to ale už podruhé v životě potkalo čtyřiaosmdesátiletou Věru Špinarovou. V roce 1980 pohřbívala mladého syna Lubomíra (†27), nyní vyprovázela na poslední cestu i dceru, zpěvačku Věru Špinarovou (†65). Podívejte se na video z veřejného pohřbu i do fotogalerie se snímky rodiny a veřejně známých smutečních hostů.

Rodina dorazila do ostravského krematoria, kde se od devíti tvoří mnohasetmetrové fronty obdivovatelů interpretky hitu Jednoho dne se vrátíš, už krátce po poledni. Ve dvě tu plánovali uspořádat po veřejné pietě také soukromý obřad určený jen pro rodinu a zvané.

Jenže na místě bylo ještě hodně přes pět tisíc lidí, a tak brány krematoria zatím zůstávaly otevřené i po jedné hodině odpolední, přestože původně se měly uzavřít v pravé poledne.

Na zhroucenou maminku bohužel zbyla nemilá povinnost rozhodnout prakticky vše okolo pohřbu a také to, kde bude nakonec uložena urna s ostatky její Věrky. Jako by nestačilo, že se zatím stále nemohla vyrovnat se ztrátou již druhého dítěte!

Ještě, že je jí velkou oporou vnuk Adam Pavlík. Toho ostatně často vychovávala, když maminka obrážela sály a bourala hitparády, takže k sobě mají velmi blízko.

Ti z řad fanoušků, kteří se nestihli přímo v obřadní síni poklonit památce Věry Špinarové, se mohou od patnácti hodin scházet na vzpomínkové akci v ostravské restauraci, která patří jejímu bývalému manažeru Alanu Janečkovi. „Veškerá slova jsou zbytečná. Věrka navždy zůstane v mém srdci. Na těch mnoho let spolupráce se nikdy nedá zapomenout,“ napsal Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám