Hlavní obsah
Článek

Syn Věry Špinarové (†65) Adam Pavlík opravdu neprožívá snadné chvíle. V neděli mu odešla maminka a byl u toho, když se ji lékaři snažili přivést k životu. Co prozradil o posledních chvílích národem zbožňované zpěvačky? Pusťte si video s rozhovorem!

„Ten den (středa, během níž zkolabovala – pozn. red.) probíhal tak, jako vždycky. Přijel jsem pro mámu, naložili jsme ji, jeli jsme na koncert do Čáslavi. Byla velmi veselá. Bavili jsme se o turné, tak si celou dobu zpívala Pomádu, kterou měla zpívat jako duet s Heidi Janků. Bylo to naprosto v pohodě. V Čáslavi jsme udělali zvukovou zkoušku, máma šla do šatny. Před vystoupením byla klasicky nervózní. Byla trémistka,“ vzpomíná Adam, kterému prý odchod matky ještě stále nedochází.

„Začala druhá písnička A já tě závidím. Vůbec mi nepřipadalo, že by něco bylo v nepořádku. Po ní se ale ke mně natočila a řekla mi, že se jí špatně dýchá a že nemůže. Podívali jsme se na sebe, řekl jsem, že to stopneme, půjdeme dozadu a tam se domluvíme. Tam říkala, že nemůže dýchat, tak jsme ji rychle zavedli na záchod a já odběhl pro dýchátko, které měla. Když jsem přišel zpátky, tak to bylo horší. Lapala po dechu, tak jsme okamžitě volali záchranku a ptali jsme se, jestli je lékař v hledišti. Mezitím máma začala omdlévat,“ popsal Top Staru osudový den Pavlík.

„Během půl minuty se objevily dvě doktorky z Čáslavi, které okamžitě začaly s masáží srdce, protože máma nedýchala. Během tří minut se objevila záchranná služba, která pokračovala v resuscitaci. Ta ale bohužel trvala dlouho. Vyhodili nás, tak jsme nevěděli, co se děje. Takhle to trvalo pětačtyřicet minut, než nám řekli, že obnovili srdeční oběh a že budou muset volat vrtulník,“ vzpomíná syn Špinarové.

Vůbec neměl pocit, že by maminku navždy ztratil. Dva podobné kolapsy, byť s méně dramatickým průběhem, už totiž prodělala.

Naposledy ji viděl den po kolapsu.

„Ještě jsem byl v nemocnici v neděli ráno, to mi ale řekli, že její stav je velmi špatný, spíš že je nulový, a že rozhodne následujících dvanáct hodin. Večer kolem osmé hodiny zazvonil telefon, pan doktor mi sdělil, že mamce selhaly veškeré orgány a že to bylo velmi rychlé. Snažil se mě utěšit tím, že mamka celou dobu, co byla v nemocnici, vůbec nic necítila, netrpěla, že jí bylo v podstatě hrozně dobře,“ citoval lékaře Adam, kterému jeho slova připadala paradoxní.

To poslední, co kdy Věra Špinarová vypustila z úst, do konce života nezapomene.

„Jsou to hrozná slova. Říkala: Je po mně!“ hlesl na závěr Adam, který poslední rozloučení se známou zpěvačkou zorganizoval na sobotu. Bude se konat v Ostravě, dopoledne bude přístupné široké veřejnosti, odpoledne pak bude pro rodinu a blízké Věry Špinarové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám