Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Věra Špinarová (†65) si v sobě nese jeden velký bol. Na Vánoce roku 1980 se dozvěděla, že její tehdy sedmadvacetiletý bratr zemřel za velmi nejasných okolností. Teď poprvé promluvila o detailech jeho záhadné smrti.

Tehdy se Věřin bratr Luboš vydal do Prahy za prací, odkud se už nevrátil. „Našli ho na Smíchově v baráku, kterej se ten den měl odstřelit. Měl proraženou lebku. Krvácel do mozku. Ale viditelná byla jen rána na obličeji. Když ji zašili, umřel. Toho velkého zranění si všimli až pozdě. Dozvěděla jsem se, že rána odpovídala tomu, že ho někdo praštil pendrekem,“ vypověděla zpěvačka časopisu Kraus.

Když dorazila do Prahy, k bratrovu tělu ji nepustili. Až později zjistila možný důvod. „V márnici mi nejdřív řekli, že ho můžu vidět, a pak to zakázali. Kamarád, kterej ho vezl do krematoria, mi řekl, že byl... bez vnitřku. Kdyby ty jeho orgány aspoň někomu pomohly! Snad jo,“ uzavřela Špinarová, která je přesvědčená, že její sourozenec byl brutálně zavražděn.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám