Hlavní obsah
Článek

V prosinci to již bude deset let od chvíle, kdy naposledy vydechla národem zbožňovaná herečka Věra Galatíková (†69). Měla rakovinu plic a odmítla klasickou léčbu. Její dcera Kristýna Frejová nyní dojemně zavzpomínala na okamžiky odchodu milované mámy. Bylo to prý nesnesitelné odcházení ze života!

Věra Galatíková onemocněla dvakrát a její dcera si myslí, že pravou příčinou nebyla její silná závislost na nikotinu, ale spíš to, že by se rozkrájela, aby obstála jako herečka, máma a manželka, a na sebe neměla čas.

Když paní Věra onemocněla podruhé, odmítla se podrobit léčbě. „Absolutně jsem stála při ní… Nechtěla jsem, stejně jako ona, aby umírala s hlavou v záchodové míse a plešatá,“ vysvětluje Kristýna Frejová.

Rakovinu měla v té době už všude, lékaři jí dávali tři měsíce života. Podle dcery si ale alternativní léčbou prodloužila život o dva a půl roku.

Poslední chvíle prý ale byly příšerné a umírající herečka bohužel velmi trpěla.

„Nechápala jsem, jak může člověk tolik čestný a rovný mít tak těžký konec. Vlastně dodneška si říkám, proč některé svině umírají ve spánku a ona...,“ dodala pro Téma Frejová, podle níž je na její maminku napojená vnučka Galatíkové Ráchel a často jí prý předává signály.

Reklama

Další články

Načítám