Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Věra Bílá (†64) zemřela 12. března v plzeňské nemocnici. Poslední rozloučení se konalo v sobotu 23. března v jejích rodných Rokycanech. Sjeli se na ně lidé z celé země včetně zpěváků Moniky Bagárové a Jana Bendiga.

Bendig měl i projev, v němž Bílé za mladou generaci poděkoval za její hudební přínos. Všechny pak vyzval, aby si po příchodu domů pustili píseň a zatancovali si. „Protože ona se ráda bavila,“ dodal Honza.

Nejdříve proběhla mše v rokycanském římskokatolickém kostele Panny Marie Sněžné, poté se průvod přesunul na hřbitov.

Jen pár týdnů před svou smrtí poskytla Bílá Super.cz rozhovor, v němž se mimo jiné těšila na hudební comeback. „Nebudu popírat, že už nejsem mladice. Ale cítím se zdravotně v pořádku a připravená vrátit se na hudební pódia,“ řekla zpěvačka, které se její přání už nesplní.

Bílá řadu let zpívala s kapelou Kale, se kterou vystupovala po celém světě a měla nakročeno stát se nejen českou, ale celosvětovou hvězdou. Nestalo se tak.

Po smrti manžela a adoptivního syna Františka (†33) trpěla depresemi, před hudbou dala později přednost hracím automatům. V posledních týdnech se dle svých slov snažila o zmíněný comeback.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám