Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Říkala, že tohoto pána i jeho celou rodinu miluje a že jsou to její nejbližší. Romská zpěvačka Věra Bílá (†64), která se před lety dostala do finančních potíží kvůli hraní automatů a už se z nich nikdy nevyhrabala, teď ale zase zůstala úplně sama. Její kapelník totiž skončil po zatčení zásahovou jednotkou ve vazbě pro podezření, že nutil lidi, aby mu otročili!

Její jednapadesátiletý kamarád D. Č. si rád hrál na bohatého podnikatele (přestože některým muselo být divné, čím si ve skutečnosti vydělával, aby si mohl žít na vysoké noze), moc se ale nikde nechlubil tím, že byl na tři a půl roku ve vězení kvůli únosu dítěte. Na svědomí měl dříve také i kuplířství či problémy s drogami.

„Vlastním stavební firmu a snažím se dávat pozor, už se tam (do vězení – pozn. red.) nikdy nechci vrátit,“ řekl nám před šestnácti měsíci kapelník Věry Bílé. Bohužel se asi snažil neúspěšně.

S romskou hvězdou plánoval velký comeback, nicméně o žádném jsme od té doby neslyšeli. Zato o něm ano. Dopustit se měl vydírání.

„Fyzickou likvidací měl vyhrožovat o rok staršímu muži. Požadoval po něm, aby dostatečně pracoval a dělal to, co chce. Poškozený se kvůli tomu dokonce pokusil o sebevraždu,“ uvedl pro Blesk policejní mluvčí Daniel Dvořák. Kvůli obavám z maření vyšetřování, pokračování v trestné činnosti a ovlivňování svědků skončil D. ve vazbě.

Nyní mu hrozí deset let v kriminále.

Věra Bílá, která dnes již vazebně stíhaného muže naštvala, když na křtu Jarka Šimka žebrala veřejně po lidech peníze, ale pak se zase usmířili, si tak musí najít zase někoho jiného, kdo by jí pomáhal.

Bydlí v holobytě na ubytovně, nemá žádné příjmy, a tak pomoc nezbytně potřebuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám