Hlavní obsah
Článek

Tohle se mu asi úplně nepovedlo! Porotce ostře sledované show Tvoje tvář má známý hlas Jakub Kohák podle některých hodně přestřelil! V sobotu vysílaném díle se pustil do rádoby vtipné kritiky romské zpěvačky Věry Bílé (†64), do které se převtělila Ivana Chýlková (60). Udělal z ní zlodějku!

Hodně lidí vystoupení Chýlkové překvapilo, především pak její proměna. Stačilo vyzdvihnout už jen tohle, ale Jakub Kohák posnídal mimořádně vtipnou rasistickou kaši.

„Mně to udělalo radost, samozřejmě. Vystoupení to bylo krásné, sice mi během toho zmizel mobilní telefon. Ale to nevadí, já si koupím jinej. On byl stejně starej,“ provozoval humor Kohák.

Později, při závěrečném hodnocení, si ještě přisadil. „Dva body. Nejen, že mi zmizel telefon, ale kluci z techniky mi říkali, že i poklice z auta, takže Věro Bílá, vraťte mi to potom, jako,“ uvedl.

Na internetu se hned rozpoutala vášnivá diskuse. Podle řady kritiků vytáhl proti Věře Bílé to nejhloupější klišé, které se Romů týká. „Kdyby vtipkoval ohledně automatů, mělo by to logiku, přece jen je hrála, nikdo ale nemůže říci, že by někdy v životě kradla,“ zlobí se diváci.

„Viděla jsem to a ano, pravda, bylo to rasistické,“ řekla Super.cz skutečná Věra Bílá. Ani někteří účinkující Tváře nestačili skrývat překvapení ze slov Koháka.

„Legrácek“ Jakuba se už chytly lidskoprávní organizace, které se zlobí, že někdo vydává za zábavu to, co jen potvrzuje negativní náhled na menšinovou skupinu spoluobčanů. Zdaleka ne všichni Romové dělají ty nejhorší možné věci, které si o nich lidé obecně myslí.

Reklama

Další články

Načítám