Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když byla Vendula Pizingerová (52) těhotná se synem Jakubem, ještě dva dny před porodem se účastnila společenských akcí. Necelé tři měsíce před blížícím se porodem dalšího dítěte se prezidentka nadačního fondu Kapka naděje nešetří. Byli jsme u toho, když představovala ekologická skleněná brčka, jejichž výtěžek poputuje na účet její nadace.

„Žijeme v ekologické době, a tak nemusíme věci vyhazovat, ale mohou být na delší dobu k použití. Veškerý výtěžek z prodeje těchto brček putuje pro Kapku naděje,“ nechala se slyšet Vendula.

V její domácnosti se na ekologii a udržitelnost myslí. „Někdy se mi stane, že zaměním papír za plast a obráceně. Máme nádoby hned vedle sebe. Toho si pak manžel vždycky hned všimne,“ směje se Vendula.

Ve většině rodin pochází motivace k ohleduplnosti vůči planetě zejména z té nejmladší generace. To tak u Pizingerů prý úplně není. Patnáctiletý Jakub má ale svůj úkol. „Kuba má na starost nošení věcí do popelnic s tříděným odpadem. Pokud se to u mladých lidí rozvine u začátku, tak je to jen dobře,“ říká Vendula, která se prý rozhodně nechce řídit slovy: „Po nás potopa.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám