Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do boje s koronavirem se v posledních týdnech zapojil doslova celý národ. Plné ruce práce nemají jenom lékaři a sestřičky, ale i švadleny, které usedly za své stroje a šijí tisíce látkových roušek.

Ruku k dílu přiložila i prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová (52), která pomáhá, jak se dá. Nadační fond za přispění sponzorů investoval téměř 10 miliónů korun na nákup speciálních přístrojů pro plicní dechovou podporu, ultrazvukové plicní sondy a samozřejmě respirátory a roušky. Plicní sondy a ventilátory poputují do nemocnice v Motole, kde se léčí pacienti s nejtěžším průběhem koronaviru.

„Jsem velice šťastná, že se nám podařilo v tak masivní míře přispět k vybavení lékařů přístroji a ochrannými pomůckami. Velmi si jejich práce vážím a přeji, abychom tuto nepříjemnou situaci přečkali co nejrychleji, neztráceli optimismus a nadále si pomáhali,“ nechala se slyšet Vendula Pizingerová, která ve svém volnu relaxuje doma v Říčanech.

Vendula Pizingerová tráví karanténu doma v Říčanech.

A chodí s pejsky na procházky, což je někdy pěkný adrenalin. „Tak ten náhubek místo psů mám já. Dnes jsem sledovala lidi na procházce a všichni opravdu nosí roušku, ale asi aby si trochu potvrdili životní volnost, tak mají psy na procházce v lese na volno, a protože naši psi poslouchají, zabránila jsem dnes mnoha psím bitkám, jsem ráda, že jsme to přežili,“ smála se Pizingerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám