Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Minimálně dvacet centimetrů je pryč. Prezidentka nadace Kapka naděje po letech radikálně zkrátila vlasy. V novém účesu se Vendula Pizingerová (52) objevila na křtu kalendáře, z jehož prodeje bude výtěžek určen na pomoc onkologicky nemocným dětem.

Kalendář vznikl již po osmé. Na každém z dvanácti listů je umělecká fotografie dětí po ukončené hematoonkologické léčbě spolu s významnou osobností a jejich životními příběhy, které jsou plny statečnosti.

„Ani jednou se nám nestalo, že by někdo z těch osobností, které jsme oslovili na focení, odmítl. Naopak, každý šel do toho s chutí. Ty děti na fotografiích si prožily velice náročnou a těžkou léčbu, a pro ně bylo setkání s významnými „dospěláky“ a focení krůčkem zpět do života. Jsou to prostě ti stateční, jak je psáno v titulu kalendáře,“ uvedla Vendula Pizingerová.

„Mám na tu práci hezké vzpomínky a strašně rád jsem na ni kývnul. Není nic smutnějšího než nemocné děti, není nic optimističtějšího, než když nad nemocí zvítězí. Já jim všem fandím,“ svěřil se hudebník Radek Banga. „Zdolat osmitisícovku je náročné, zdolat zákeřnou nemoc je nesrovnatelně těžší. Nikdo mě nemusel přemlouvat, abych se nechal s jedním úspěšným statečným bojovníkem, v mém případě bojovnicí, vyfotit,“ doplnil horolezec Radek Jaroš.

Kromě nich se před objektiv fotografa Martina Vobořila, postavili třeba dokumentaristka Helena Třeštíková, kuchař Emanuele Ridi, herec Milan Kňažko, tanečníci Jiří a Otto Bubeníčkovi, hasič Lukáš Novák a další.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám